Žinojote, kad grūdą, malūne mala 8 kartus, kad turėtumėm baltutėlius miltus? Rupūs miltai permalti tik vieną kartą, juose išlieka visos vertingos grūdo medžiagos. O jau iš jų iškeptų blynų skanumas!!! Žinoma, Šlininkos malūno blynams jie neprilygsta, mat juos ten ant žarijų kepa, bet vis tiek- liežuvį galima nusikasti:) Malūnininkas Stasys receptą išdavė (anksčiau su pienu juos užmaišydavau ir niekaip nesuprasdavau ką ne taip darau), o aš skleidžiu gerą žinią toliau- būtinai išsikepkit!
Razavus (rupius) miltus užpilti šaltu vandeniu ir 10-15 minučių pabrinkyti.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska
Sodą nugesinti grietinėje
Viską sumaišyti ir karšton keptuvėn:)
Skanaus!
4 komentarai:
reiks bandyt :) skaniai atrodo :)
Būtinai pabandyk:)
Išandyta!Ačiū tau ir malūninikui, visai kitas skonis, nei anksčiau išeidavo.
Seimininkas sakė kad alų deda vietoj vandens
Rašyti komentarą