2011 m. sausio 19 d., trečiadienis

Burokėlių sriuba

Burokėlių sriuba man pati skaniausiai. Verdų ją tirštą ir būtinai bulvytės šalia, su lupena virtos. Aplamai negaminu sriubos-antro patiekalo-deserto-kompoto. Gal, reikia pripažinti tingiu, ir nors virtuvėje sukiotis man patinka, bet jei kasdien ruoščiau po kelis patiekalus pietums (tai darau tik savaitgaliais) niekam daugiau neliktu laiko. O laiko man reikia daug ir sau, ir vėlimui, ir pasitrynimams su vaikais. Tiesiog kažką aukoju. Kai augau, mama visada pietūs virdavo tvarkingai, bet aš pateisindama savo tingumą verdu arba tirštas, sočias sriubas, arba troškinius, arba kotletukus kokius su salotomis.
Burokėlių sriuba labai paprasta- kauliukus išvirti, burokėlius atskirai. Juos sutarkuoti, versti į puodą su kauliukais, keptuvėje pakepinti svogūnus, morkas ir jais pagardinti sriubą. Ai, dar labai svarbu krapų ir petražolių turėti šaldiklyje, labai paskanina. Valgyti su grietine ir karštomis bulvėmis:)
Kirvio skaičiuoklė-Burokėliai apie litą už kilogramą (kadangi užsiauginu pati, tai net lindau google pažiūrėti kainos:))
Kauliukai- keturi litai kilogramas.
Svogūnai, morkos ne daugiau lito.
Dar bulvės (netikiu, kad neturite savo).
Didelis puodas sočios, skanios sriubos kainuos 5-6 litus. Ir dar rytdienai liks:)

Beje apie vegeta. Labai skausmingai, bet atsisakiau jos. Pereinamas laikotarpis labai bjaurus buvo, nes, na ne tas skonis ir taškas. Tas E621 buvo tiek iškraipęs mano skonio receptorius, kad ilgai nesupratau,kaip ir viso be jos išsiversiu:( Bet, pasirodo, reikalingas abstinencijos periodas, nes dabar už lauro lapelį, pipirą, mairūną (labai ačiū Ramunę už jį, ir duonutėn dažnai dedu), sauja petražolių ir krapų skaniau nėra. Vasarą auginsiu prieskonių darželį :)))

7 komentarai:

kitokia Aurelija rašė...

Mmmm... mano taip pat pati mėgstamiausia sriuba - burokėlių :OOO Tik va be bulvių su lupenomis...Reiks išmėginti :)
Ir labiausiai mėgstu virti sriubkošes :DDD

O vegetos niekada nemėgau... Man nuo jos skonis maisto kažkoks keistas būdavo... tiesą sakant, pykindavo :DDD

Tai ką, šiandien tik trys įrašai?
MAŽAI, duok dar :DDD

Man labai patinka ši rubrika, nes dažniausiai "pietūs iš kirvio" būna gana greit gaminami :)))

Unknown rašė...

Sriubkošės:)))) Dabar žinosiu kokį velnią aš kasdien verdu;) Bandei blynus iš dribsnių? Einu rašyt;)

kitokia Aurelija rašė...

Rašyk rašyk, reiks rytoj diedui romantiškus pietūs iš kirvio pagamint :DDD

Rita rašė...

as sriubu beveik nevalgau...as apskritai daug ko nevalgau:)vaisiu,darzoviu,uogu ir tt..:)bet burokeliu sriuba labai megstu.as ja verdu su farso kukuliukais:)mmmm,skanu..jau zinau ka sian gaminsiu pietums(beje ar cia man tik buna ar visiems,amzina problema,ka padaryt valgyt):)tai vat,mano meniu:burokeliu sriuba,zemaiciu blynai.gaminsiu daug,nes sian zentas:)is mokslu parvaziuoja,maitinsim su dukra:))))

Giedraitė rašė...

Egle,prašom,tik tiek,kad aš ne mairūno tau daviau,o peletrūno,bet nieko,kaip matau tiko :))))

Unknown rašė...

Rita, žentas?! Skamba rimtai:))) Aš ryt sukiosiuos virtuvėje daugiau (oi, šiandien jau, bet dar pamiegosiu truputi:D), atvažiuoja krikšto dukrytė, gimtadienį jos švesim:)
Ramune, koks skirtumas, mairūnas, peletrūnas:DDDDD Svarbu dedu visur ir visur skanus jis:D

Rita rašė...

taip Egle zentas.laikas ux kaip lekia:)juk mano sonatai jau 18m:)