2011 m. vasario 22 d., antradienis

Barnio meškučiai

Tik nesakykite, kad Jūsų vaikai, nėra reklamos vergai:))) Nes maniškiai, ypač mažylis, šventai tiki viskuo ką reklamos sako ir mirtinai nori visko, ką pasak, protingų (?) žmonių, mylimos mamos perka mylimiems vaikučiams:))) Barnio meškiukai ilgai buvo norų viršūnėje, tiesa, nedažnai pildomų, nes skonis jų, kaip čia pasakius...... pūrus E rinkinukas.... Ir, o stebukle, viena forumietė pasakė, kad formelių, Barniui kepti, yra vieno euro parduotuvėj, spėkite kur šiandien lėkiau iš pat ryto:D



Receptas paprastas, reikės:
4 kiaušinių
200 gr. sviesto
200 gr. cukraus
200 gr. miltų
Citrinos
Vanilinio cukraus žiupsnelio
Sviestą išsukti su cukrumi iki baltumo, įmušti po vieną kiaušinius, įtarkuoti citrinos žievelę ir įspausti jos sultys, maišant supilti miltus.
Užpildžius trečdalį formelės, kepti 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Tiesa, formeles gal kokiu riebaliuku patept galima, nes man kai kurie meškiai sunkokai krapštėsi:)

Kadangi šaldytuve jokios uogienės neturėjau, tai vidun nedėjau nieko, bet su konditeriniu švirkštu įstūmus uogienės turėtu būti dar skanesni:) Ir jei niekas netrepsėtu ir seilių nevarvintu prie orkaitės, tai akutes būtų galima šokoladu maškučiams nupiešti, man tai jau pasirodė labai sudėtinga ir kankinanti procedūra:DDD




p.s. Ramune, gal nupirkt ir tau formyčių, Gustytei ir Luknytei lauktuvių?:)))

6 komentarai:

Lavrynka rašė...

Niam , niam

Relija rašė...

nu po galais, pati iki pavasario atseit į tortus net žiūrėt nesiruoši, o kitiems meškius visokius rodai? Nu gausi, žinok.

Unknown rašė...

Tai ne tau gi rodau, rodau tik kūdutėm Lavrynkom ir tom, kas mažus vaikus turi dėl meškių pamišusius:DDD

kitokia Aurelija rašė...

Na, jau vėlu, pamačiau, reikia ir man tų meškiukų ir prašom DAUG :DDD

Giedraitė rašė...

Ačiū už dovanėlę,kepėm vakar Barnius,mūsų šeimai patiko:)labai superinis dalykėlis:)

Unknown rašė...

Ramune:)