2011 m. balandžio 12 d., antradienis

Tortas robotas

Pamenu, vaikystėje močiute ir mama, varškės ir sausainių namukus darė Kalėdoms. Kai Martukas paprašė torto-roboto gimtadieniui, vien pagalvojus apie biskvito lipdymą plaukai šiaušėsi, tada ir puoliau ieškoti ką ten mama-močiutė su tais sausainiais darė:)))  Receptą radau internete, nes tas, vaikystėje naudotas, dingo be žinios. Bet skonis tikrai panašus:) Tik sausainių ir šokolado kiekį didinau, nes robotas būtų likęs be kojų ir tik pusiau rudas:))
6 pakeliai sausainių
200 g sviesto
200 g grietinės
400 g liesos varškės
150 g razinų
1 stiklinė cukraus
3 plytelės konditerinio šokolado.

Sumaliau sviestą, varškę ir cukrų mėsmale ir sumaišiau su grietine. Tuomet subėriau mirkytas razinas. Klojau ant padėklo sausainius ir tepiau varškės masę (viso trys sluoksniai sausainių),ir apmozojau šokoladu (reikėjo gal glajų iš kakavos daryti, nes, tas konditerinis, net ištirpdytas, gan sunkiai tepėsi, šonų net neliečiau) ir dėliojom akutes, šypseną ir didelį 5:)

Beje radau panašų receptą su aguonomis, reiks išbandyti kada:)

4 komentarai:

Jūratė rašė...

Ačiū, Egle, o vakgyt galima iškarto ar reikia palaukt kelias valandas?

Audrone rašė...

Oho, koks tortas! Atrodo nerealiai!

Unknown rašė...

Jūrate, aš palaikiau per naktį, na, kad susigertu sausainiai tuo pertepimu. Smagiausia, kad labai paprasta iš tų sausainukų lipdyti visokius nemelius, apliejus šokoladu ir papuošus gražiai atrodo, skanu ir paprasta:)

Miglė rašė...

bus nukopijuota greitu laiku :) Liuks.