2011 m. gegužės 22 d., sekmadienis

Pasenau

Penktadienį pasenau jau 34 kartą. (Sveikinimus vis dar priimu:))) Naglio Šulijos dovana-nuostabus oras savaitgaly, keletas artimų draugų, šeima- pasėdėjom prie stalo, padūsavom, kad metai bėga, raukšlės vagoja veidą....:DDD
Iš tiesų, tai didelio baliaus nebuvo šiemet, nors facebooke viešai paskelbiau kur ir kada švęsiu (nenuostabu, senstu, iš manęs naudos vis mažiau ir mažiau...), bet kaip tuo džiaugiuosi!!! Pagaliau galėjau kiekvienam svečiui skirti pakankamai dėmesio, nes, kai atvažiavusių daug, tai sąžinę graužia, kad tiek laukei, taip pasiilgai, o vos kelias minutes tepasibuvai akis į akį. Mina irgi svečių sulaukė, atvažiavo Aikas, jos meilė, ir Puma, nuolat skalijanti ir bandanti tvarką įvesti:)



Gavau daug norėtų dovanų (dovanomis, per gimtadienį, juk reikia girtis ir džiaugtis garsiai ar ne?) Ramunė su Deiviu atvežė kalninę pušį, kokia fainuolė mano švogerka, kažkada seniai užsiminiau, kad svajoju apie tokią ir jau turiu!



Dar gavau papuošalų ir čekiuką kosmetikai (jaučiu man reikia gero kremo nuo saulės, nusvylau šiandien, kaip reikalas), hortenziją (užaugs labai gražus krūmas), senovinius spąstus pelėms (jėga, dar viena seniena mano kolekcijon!), svarstykles, kad akylai sekčiau ar vis dar galiu ant batuto šokinėti (iki 100 kg galima) :))) O vakare, jau svečiams beveik išsiskirsčius atvažiavo Dalia (geras būdas susirinkti visą dėmesį:)) Sveikinimo kalba trumpa buvo-kelti Feklistaukos žemės ūkį. Gavau pomidorų, kopūstų daigų,naminių kiaušinių ir ...... Žodžiu kai Gena iš dėžės pradėjo traukti dar vieną dovanėlę praradau žadą, gerą pusvalandį atsigaut negalėjau. Laimė fotoparatas buvo jau nudusęs,tai manęs iš siaubo, netikėtumo ir laimės pamėlusios nepamatysit:DDD Visiems buvo labai juokinga, o man rankos  drebėt pradėjo,žodžio išlement negalėjau (o gal ir spiegiau emocijų nešama, jau nebepamenu:D) Maniau stiklinė dovana dėžėje, taip atsargiai ją laikė. O paskui ištraukė ir man bandė į rankas įteikti, vos nenumiriau iš baimės-pirmą kartą teko vištą paliesti:))) Taigis turiu tris gražiausias pasaulyje, mieliausiais, vištukės, taip gražiai kudkuduojančias ir truputi nupešiotas:DDD Jos iš karto apšiko man terasą:))) Dabar aš trijų vištų ūkininkė:DDD Jėga!!! Teoriškai apie jas kalbėjau jau porą metų, juk vis vien visą vasarą sodyboj gyvenam, o čia tokie nauji potyriai, ir man ir vaikams. Prisikalbėjau berods:)))





Nors, prisipažinsiu liežuviu malti daug mažiau galvą skaudą, o dabar jos juk tris kartus per dieną šert (lesint, gal?) reikia, visą vakarą internete pratupėjau šiandien, apie vištų auginimą skaitydama:))) Grįžau namo tik permiegoti ir katilo maisto dičkiams privirti, ryt iš pat ryto su Martuku lekiam sodybon, ūkio prižiūrėt:) Greičiau tos mokyklinės vasaros atostogos....
Šiandien ryte (skilom į dvi stovyklas-Rimvydas su bernais Zarasuose miegojo, nes ryte reikalų turėjo, o aš su Rimgailyte, jos drauge ir Martuku pasilikom sodyboj ) Vaikas pažadino prieš septynias: keliamės greičiau, vištos valgyti nori, reikia patikrinti ar vilkas nepavogė:))) Nubildėjom prie fėjų namelio (ten jos laikinai apsigyveno, o miega senoje bačkoje), palesinom ir gerą pusvalandį, kol mirtinai sušalom (eina peklon, kokie rytai dar žvarbūs!) vištukes ganėm, pratinomės vieni prie kitų:) Miną drausminom,kad nebaidytu mano dovanos, nuo Pilkio saugojom- ir katinai ir šuo liežuvius iškorę prie vištukių budėjo, laukė, gal, kada jos jiems pateiktos pusryčiams bus:))) Paskui nugriuvom abu ant batuto ir pledą užsikloję plepėjom, plepėjom kol užmigom:))) Gerom trim valandom. Prabudau nuo svylinančio karščio, dabar abu atstovaujam raudonveidžiu genties atstovus:)))


Kaip gera senti!!! Tiek visko naujo tie eikliais šuoliuojantys metai atneša:D Su Rimvydu nusprendėm, kad abu dar po kokią desetką vištų nusipirksim, ar aplink tris ar aplink 23 šokynėti, koks skirtumas. Taigis šį vasara bus kitokia,  prašome pas mane sodybon skanios kiaušinienės:)))

6 komentarai:

Inta+Arturas rašė...

Jega. bu sskani, kaimiska kiausiniene!

Dusele rašė...

oi, Eglut! Smagiai aprasei, jauciasi nostalgija praeiciai, bet didelis tikejimas ateitim... Jei taip ir toliau, tai itariu artejant 35-meciui turesi jau ir savo pienelio, suriu, varskes... (uzuomina i tai, kad po vistu, dazniausiai atsiranda ...karves ;)

kitokia Aurelija rašė...

Sveikinu, bučiuoju ir labai Tavimi džiaugiuosi :* :* :*
Sveikatos, Eglute, o visą kitą puikiai susikuri pati :*

Inga rašė...

Kaip smagu <3 , juk vistiek jau tenka senti , bet kai moki tai daryti , tai - dar ir smagu . Jus visi saunuoliai ir patys nuostabiausi ir , kaip nuostabu , kad zmones tarp tu 7 mlrd , sutinka butentuos , kuriuos reikia sutikti , kad is gyvenimo gautum maksimuma :)
Buckinu jus ir siltai apsikabimu :*

Alaina rašė...

ehhhh.. perskaitai ir norisi senti kartu. nors ka ten senyn, tokiam amziui vis jaunyn ir jaunyn. o vistos jegines, tokios bisk is karo :D taip mano mociute jas vadina del apipesiojimo :D
na jei tu kiausiniene, tai beliks tik rukytos sonines parupint

Unknown rašė...

Komentarus, ne ka mažiau smagu skaityti, nei senti ir gauti vištų dovanų, kokios jūs fainos:*