2012 m. sausio 10 d., antradienis

Pica apgavikė

Kadangi kol kas orkaitės neturiu, picos tikros išsikepti negalime. Šita, apgavikė, labai praverčia, kai šaldytuve visko po truputi, o praktiškai jis tuščias:) Pado tešlą maišau iš 3 šaukštų majonezo, 3 kiaušinių ir 3 šaukštų miltų- viską mikseriu suplaku ir į įkaitintą keptuvę.... Įdarui, tinka viskas ką reikia pabaigti- pakeptas faršas, gabaliukas dešros, sūris, porai, žirnelių sauja, virti kiaušiniai, keli per stebuklą nesulesti džiovintų pomidorų gabaliukai.... Metu jį ant picos ir uždengus dangčiu, ant mažos ugnies kepu iki kol padas apskrunda- greita ir sotu!


3 komentarai:

Rasa rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Rasa rašė...

Nuostabus receptas, Egle!!! Tik turiu klausimą: kai ant keptuvės palieji tą "blyną" , jo nereikia apversti? Tiesiog kepi tol kol apskrus? ir be jokio aliejaus ant keptuvės?
Dėkui !

Unknown rašė...

Ne, Rasa, apversti nereikia, aliejaus irgi nepilu, kadangi teisinga keptuvė, nesvyla, bet jei senoje kepčiau, gal kiek riebaliuku patepčiau. Iš apačios tas blynas iškepa, o viršuje, juk tereikia, kad sūris išsilydytu, visa kita, kad tik sušiltu. Na iki picos tikros jai toli, bet pigu, greita, o vaikams labai patinka- ypač pavadinimas:))))