2011 m. gegužės 2 d., pirmadienis

Mamytės savaitgalis

Kad jau prisėdau..... Penktadienį, mečiau didelius vaikus (berniukai su tėčiu pas senelius važiavo, malkas ruošia žiemai, o Rimgailytė pas draugę, į gimtadienį) ir pabėgom su Martuku-pasiėmėm močiutę, mano mamą, Miną ir išlėkėm sodybon su nakvyne. Tokios ilgos dvi, mamyčių dienos, pabūti dviese su mama ir nuveikti kažką gero, pakalbėti iš dušios, didelė vertybė:) Ir net čiauškanti uodegytė netrukdo:))) Tiesa savaitgalis darbinis buvo, bet kažkodėl daržai, kėlę siaubą paauglystėje, dabar taip nebegazdina, nors lygiai taip pat mamai teko varu varyti į juos:))) O nuveikėm labai daug! Sužinojau visą istoriją kaip aš atsiradau (taip ir galvojau, kad ne kopūstuose rado! ), sužinojau ir, kaip Martukas atsirado- čia kiti vaikai sėdi ant debesėlio ir tabaluoja kojomis mamytes rinkdamiesi. Aš ant saulės sėdėjau, ten tik vienintelis vaikas buvau, bet buvo daug dinozaurų, robotų, spygliuotų žvėrių.... Tada pamačiau tave darže dirbančią, supratau, kad tau reikia pagalbos ir atsiradau tavo pilvelyje, kad pagimdytum. Ir dar tėtį tau išrinkau, sakiau saulei šviesti ten ir ten, kad žinotum kur eiti, tai tu ėjai ėjai ir radai tėtį, tokį labai protingą ir stiprų, kad tave mylėtu... Dar sužinojau, kad jei yra kur pasaulyje Martynai, tai jų tik vardai tokie, nes Tikrasis Martynas tik jis vienas (toks gražus ir protingas), o visi kiti, tik vardą tokį turi, bet netikri:D
Šeštadienį gėlynus sutvarkėm, palaisčiau visus pasodintus medžius (tfu tfu tfu, bet ir milžinas ąžuolas ir didžioji slyvą, pervežta iš Zarasų kiemo, jau tuoj tuoj sužaliuos, berods prigijo! Alyvos, eglaitės, klevai, visi jau pasipuošę pumpuriukais, šiemetinis medelių sodinimas tikiuosi be nuostolių bus. Ir gėlės rūsyje sėkmingai peržiemojo, dar pora savaitgalių ir jau galima bus gulti ant hamako tingiai vasarai:) O kol kas, po visos dienos darbelių, vakarop, jau keturiom darže ropojančia, su labai skaudančia galva, gegutė užkukavo, gerai, kad senelis pasakė, kad nesiskaito, nes tik nuo gegužės1 gegutės kukavimas tikras:D Iki tol, gal repeticijos tik?:)
Šeštadienį vakare, Rimvydas atvažiavo mus susirinkti ir  gavo velnių-negali žmonės, taip gyventi! Tėčiai vienam kaime, mamos kitam.... Reikia visiems kartu būti, nes čia ne vieno Martyno darbas tiek daug mamytei padėti. Sugėdintas tėtis pažadėjo, kad daugiau tokių nesusipratimų nebebus.
Sekmadienį gavau daug bučkių, gėlių ir net buvau karūnuota "Geriausia Mamyte Pasaulyje"


Pusryčiams atbulomis rankomis nudažėme kiaušinius (tiesiog paskutinę minutę atsiminiau, kad dažų dar reikia į verdančius įpilti, gavosi tamsiai žali, siaubo baubo kiaušiniai) ir lėkėm pas kaimo močiutę, jos su mamyčių diena pasveikinti. Pasodinome jai sodelyje didelę raudoną rožę, kad visą vasarą žiedais džiugintu. Suvalgėme torčiuką ir apėjom ūkį. Tikslas-išsimozoti iki ausų, sušlapti iki glaudžių ir nusilakstyti iki nugriuvimo, pasiektas!





Dar, tiesa, jaunimėlis nutrynė rūdis nuo senelio mašinų, net Miną iš gazelkos ištraukti sunku buvo:)




Ir vakarop važiavom pas mano mamytę, jos rožėmis apdovanoti. Ji turbūt per radiją negirdėjo, kad per mamyčių dieną mamytėms dirbti negalima, tai vaišinomės ir "aukso puodu" (troškiniu, troškintu moliūge) ir trupininiu pyragu ir sausainukais. Slėptis man dar prieš jos sugebėjimus virtuvėje, gerą pusdienį turbūt prie viryklės prasisuko....  Ech, tos mamos...:))))

Komentarų nėra: