2011 m. sausio 15 d., šeštadienis
Naminė ricotta
Paprasta, greita, mažai terlionės ir pigu. Ir žinoma labai skanu! Tiesiog į šaldiklį nakčiai patupdau kefyro pakelį, o ryte (arba po kelių dienų, kai užsinoriu, kai prisimenu turinti) perpjaunu kefyro pokutį ir iškrapščius lauk tą ledo gabalą varvinu. Anksčiau, kol neturėjom katinų, kabindavau susuktą į merliuką virš kriauklės, dabar nenorėdama su jais dalintis sietuke (turiu tokį mažulytėm skylutėm) atitirpdau dangčiu uždengus. Išvarvėjus išrūgom gaunasi tiršta masė, trinta varškytė (alia "Miau" visokios). Belieka pagardinti pagal skonį ir nuotaiką ir tepti ant juodos duonos riekės.... Man skaniausia pasūdyta, pamakaluota su česnaku ir daug petražolių... O vasara sumaišiusi su trintomis braškėmis tuo sūreliu pertepinėjau tortą, tikrai verta paragauti !!!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
4 komentarai:
Kai jau išmoksi pastebėti komentarus ir į juos atsakinėti, paaiškint man dar kartą ;)
Tai pakabini tiesiog tiesiai išlupusi iš pakuotės? Nes minėjai atitirpinimą vienam sakinyje, tai susipainiojau :))))
O apskritai, tai ko tik šeimininkės nesugalvoja, ar ko jos tik nesusižino apie virtuvės gudrybes :OOO
O kiek iš vieno litro kefyro turi gautis tos masės? Riebumas svarbus?
Išmokau:)))
Išlupu iš pakuotės tą sušalusį ledo gabalą ir pakabinu, kad atitirptu ir nuvarvėtu išrūgos. Iš litro kefyro sriubinis dubenėlis to sūrio-varškytės išeina. Riebumas svarbu tik tavo figūrai :D Nors ir liežuviui svarbu gal:)))) Aš perku kefyrą 2,5 proc.
Riebus liežuvis negerai, labai slidinės :DDD
Supratau, tikrai išmėginsim su diedu :OOO
Riebus liežuvis, vaikeli, visada gerai:D
Rašyti komentarą