2011 m. birželio 6 d., pirmadienis

Diena po dienos..


Pagaliau nufotografavau:) Štai kokia iš manęs statybininkė:D



Jei nelabai aišku iš pirmo (antro ar trečio) žvilgsnio- tai mūsų vištų namai:))) Patogūs tik joms (mačiau kokias šlykštynes jos valgo, tai apie estetiką net nekalbam), o paimti kasdieninę dozę kiaušinių labai ekstremalus ir sudėtingas reikalas, tenka traukti tas lazdas ir šliaužti pilvu:D Gerai, kad turime Vaiką-šmurkšteli bačkon ir jau grobis rankose:)))

Bet, pripažįstu-žiauru:))) Rimvydas jau gelbėja reikalą, vakar su atsuktuvu ir pjūklu šventė tėvo dieną:) Šiandien jau kals sieną vakare ir kraustom savo gražuoles į naujus namus..


Nervina tik, blaškytis per dvi vietas, reikia ir sodyboj vištas- daržus cackinti ir mieste budėti kol Klaidas su Augustu dar mokosi, dienelei kokiai tepalieku be pastovaus ėjimo iš paskos ir bambėjimo gal jau valanda baigėsi?! (čia apie kompiuterį ) ir gana valgyti sumuštinius-pietūs ant viryklės.... Nors tiek aš juos ir tematau, net šalia būdama- mokykla, treniruotės, draugai krepšinio aikštelėje ir altorius (aš vėl apie kompiuterį) Pokalbiams lieka tik vėlus vakaras ir, kad ir kiek besipiktintum statistika, kad vaikams tėvai skiria tik septynias minutes, būna dienų, kad akis į akį ir tiek nepasibūnam:(...  Baisu.
Rimgailė, išvengdama tų septynių minučių, išlėkė su klasiokais pas vieną iš jų, į pirmąjį vakarėlį be tėvų. O Marčius susirado Draugą ir namo grįžta tik vandens ir kokio žaislo. Likau prie suskilusios geldos (ir milžiniškų puodų maisto, nes grįžta visi labai alkani), nesakau, kad man nepatinka, bet, gan keista dieną neturėti su kuo pakalbėti tokioje didelėje kompanijoje:) Keista ir bandyti suprasti, ką vienas per kitą sako vakare, pasakodami dienos įspūdžius ir sugebėti vienu kartu visiems atsakyti į kilusius klausimus ir pasidžiaugti pasiekimais. Žodžiu, nieko naujo-gyvenu chaose (nesąmones kažkokias rašau:D)
Augustas laikė egzaminus į dailės mokyklą, kitą rugsėjį pradeda. Nors Rimvydas nelabai tiki, kad užsikabins (dar vienas, mūsų neapsisprendėlio, bandymas kažką veikti), bet būtų smagu, jei patiktu, piešti mėgsta, o tos minutės prie popieriaus lapo galbūt išmokys labiau susikaupti ir pabaigti pradėtą darbą (ką tik susibarėme su juo, dėl irklavimo treniruočių, nebenoriu lankyt, nusibodo, tai pykstu) Kažkoks merdėjimo periodas jam, įdomu tik kompiuteris ir maudynės, kitaip, nei Klaidui kuris užsivertęs treniruotėmis ir varžybomis ir dar spėja su mokslais gerai susitvarkyti. Namie trys paaugliukai, bet Dievas mane saugo- visi trys vienu metu nekerta, bangomis, po vieną, tenka ant kilimėlio kviesti. Ryt turbūt Rimgailės eilė, kambarys, kaip po karo, atėjus pabučiuot prieš miegą iš spintos, neatlaikius spaudimo, išvirto kalnas rūbų:) Kūtvėla, kaip ir mama, auga:)))
Martukui vakar dar vieną dantį išroviau, šaunuolis, nė necyptelėjo. Pelytė naktį dantuką į pinigėlį iškeitė:) Prieš kelias dienas prisėdo Vaikas šalia ir atsidusęs pareiškė- man reikia pinigų. Ir daug... Sveikas prisijungęs prie reketininkų, sūnau:) Dabar jis Seklys Morka- landžioja po lovomis, ieško kieme (randa!) ir labai taupo (tam robotui kuris pasidaro į mašiną, tik kitokios spalvos) Bepigu, žinoma, jam taupyti, visiems, net dičkiams didelis malonumas nusipirkti jo prielankumą duodant centą ar du:))) Bjauriausias reikalas tuos centus skaičiuoti, nes jau sutaupė keturis litus, iš kurių du litai už dantuką, o likę baltais centais:) Ir dar bjauru, nuolat tos taupyklės ieškoti, nes ji turi greitas kojas-tai lovoje, tai tualete, tai žiūrėk, jau spinton padėta:D Gerai dar, kad sutiko ją namie palikti, kai sodybon važiavom, nes turbūt reiktu pririšt ją (arba tą kuris nešioja ir pamiršta kur padeda) Turim reikalų ir be to ten, Rimvydas nespėja žolės pjauti, aš nespėju daržo mulčiuoti ir aplamai kol visai vasarai nepersikraustėm ten balaganas visiškas, jau vien valgyt paruošti reikia meninių sugebėjimų, dujų balionas namie, o mikrobangėj virti košę tenka per du reisus, nes netelpa normalaus dydžio indas. Nors vistiek smagu, nueini daržan, pasirauni šviežią ridikėlį, salotą, svogūną, salotų kalną padarai, duonutės išsikepi, dešrytės pasipjaustai... Neturi dešrytės-nusipieši:D

 

Kam sumuštiniai atrodo skanūs, sekančios nuotraukos nežiūrėkite (bet negali juk ginčytis dėl skonio:D)



Kruopas daržinėje įrengtoje virtuvėje palieku drąsiai, pirmus metus, kai nusipirkome sodybą jomis su peliokais dalinomės, dabar nebereikia slėpt.Slepiu tik sausą kačių maistą, vienu priėjimu sudrasko maišą ir suėdą viską, o įpylus į stiklainį verčia jį ant šono ir su letenėlę krapštydami sausiukus lauk, visą ištuštiną:))) Pelytės, kai suprantu, tik desertas prieš miegą:)))


Su Mina katinai jau draugauja, dar nelabai artimai, bet šešėliu per kaitrą vienu dalinasi:) Ir dubenėlį vandens vieną dedu, baigus vasarai nori nenori turės vienuose namuose gyventi ir geriau, kad nereiktu laikyt atskiruose kambariuose. Bet kol kas ateitis šviesi atrodo, miega jau kartu, tiesa atsukę vienas kitam nugaras, bet jau šis tas:)


Dar ataskaitai puošta klasė berniukų mokytojos gimtadieniui. Rinkomės vakare su gėlėmis ir darėme jai staigmena, truputi juokinga buvo, kai iš visų tėvelių atėjome tik su Lina, pasirodo, ne mano vienos vaikai be galvų, nieko neprisimena, kai reikia:)

Ir tėvo diena- daug bučkių ir apkabinimų tėčiui ir seneliui....

4 komentarai:

Giedraitė rašė...

super sumustiniai,esu girdejusi,kad taip galima padaryti,bet tik dabar pamaciau,kaip tai gerai atrodo :)
nebepamenu ka dar norejau pakomentuoti :D

Unknown rašė...

Čia Rimgailės įdėja, sakė tokie skanesni, nei tik su sviestu:D Bernai tiesa nesuprato, nesimatoma dešra jų nesužavėjo:DDD

kitokia Aurelija rašė...

:DDD Sumuštiniai su užrašais tiesiog nenusakomai puikūs :DDD Tikrai naudosiu savo virtuvėje :DDD, tik įtariu maniškio reakcija bus tokia pat kaip ir tavųjų sūnų :))))
Rimgailei komplimentai už puikų sumanymą ;)
Ir ačiū už įdomius įrašus, kurie visada suteikia gerą nuotaiką, bet jų ilgumas ir nuotraukų gausa "pakabina" mūsų liauną interneto ryšį :DDD Tik nesugalvok mažint įrašų, pakentėsiu aš su savo tuo interneto ryšiu :DDD

Unknown rašė...

Aurelija, sotus alkano neužjaučia. Čia aš apIe liauną interneto ryšį:D Dabar kai atsidūriau tavo kailyje tereiks pabandyt per dieną-dvi kokią nuotrauką prisegt ir įtariu liks mano namučiau su daug įrašų ir mažai nuotraukų:D