2012 m. rugsėjo 18 d., antradienis

Varškės spurgos

Nuodėmingai skanios, tokias kadaise, labai labai seniai, mano močiutė kepė:)



Varškės- 2 pakeliai
Cukraus-  pusė stiklinės
Kiaušinis- vienas
Truputis druskos ir cinamono
Pusė nubraukto arbatinio šaukštelio sodos (ir šlakelis acto, jai nugesinti)
Miltų- tiek, kad susiminkytų tešla, bet ne per daug, lai truputi limpa prie rankų (labai informatyvu:D)

Nugesintą sodą, kiaušinį, druską, cinamoną ir cukrų suplakti, sumaišyti su varške ir minkant berti miltus. Formuoti spurgytes (skrituliukus, raides) šiek tiek aliejumi suvilgius rankas- tada nelimpa masė:) Kepti karštame aliejuje.

Paprasta, kaip du kart du:) O jau, kaip skanu!!!


3 komentarai:

Virginija rašė...

Koki gryba matau!

Eglė .Vaitkevičienė rašė...

Kuris iš jų grybas?:)))

Anonimiškas rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.