2012 m. vasario 9 d., ketvirtadienis

Razavi blynai


Žinojote, kad grūdą, malūne mala 8 kartus, kad turėtumėm baltutėlius miltus? Rupūs miltai permalti tik vieną kartą, juose išlieka visos vertingos grūdo medžiagos. O jau iš jų iškeptų  blynų skanumas!!! Žinoma, Šlininkos malūno blynams jie neprilygsta, mat juos ten ant žarijų kepa, bet vis tiek- liežuvį galima nusikasti:) Malūnininkas Stasys receptą išdavė (anksčiau su pienu juos užmaišydavau ir niekaip nesuprasdavau ką ne taip darau), o aš skleidžiu gerą žinią toliau- būtinai išsikepkit!

Razavus (rupius) miltus užpilti šaltu vandeniu ir 10-15 minučių pabrinkyti.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska 
Sodą nugesinti grietinėje
Viską sumaišyti ir karšton keptuvėn:)

Skanaus!

3 komentarai:

voolyvooly rašė...

reiks bandyt :) skaniai atrodo :)

Eglė rašė...

Būtinai pabandyk:)

kaleda rašė...

Išandyta!Ačiū tau ir malūninikui, visai kitas skonis, nei anksčiau išeidavo.