2011 m. sausio 15 d., šeštadienis

Blynai su vištiena

Apie blynus rašyti gan banalu, bet būna juk taip, kad, na tuščia galva, ką pagaminti pietums. Gal tebūnie tai tiesiog priminimas retsykiais blynų išsikepti, arba mintis kaip pamaitinti daug žmonių už mažai pinigų, sočiai ir skaniai:)))
Visai netyčia radau parduotuvėje vištienos krūtinkaulių, prieš naujus (tikriausiai švenčių progą) jie kainavo apvalų litą už kilogramą! Čiupau daug, paslėpiau šaldiklyje porcijomis išskirsčiusi, nes nežinia, kiek be akcijos jie kainuotų (mama sakė, kad berods 2.50 Lt, irgi nebais daug). Išvirusi kilogramą tų kauliukų nugrandžiau tikrai nemažai mėsytės, sauja gera buvo. Tada pakepiau daug svogūnų, morkyčių ir pagardinusi prieskoniais sumaišiau su virta vištiena. Beliko įsukti į lietinius (jų tešlą darau iš miltų, vandens ir druskos, kiaušinis net nebūtinas). Skanu!!!
Kirvio apskaitai apie 30 blynu kainavo kažkur 5.20 Lt
Miltų kilogramas 2 Lt.
Druską galima iš kaimynes pasiskolint:)))))
Morkų kilogramas 1.20 Lt.
Svogūnai apie litą.
Vištiena 1 Lt.
Na ir grietinės pora indelių (mūsų šeima jos netaupo:)) 5 litai.
Beje nesuvalgytus blynus šaldau, juodai dienai, kai labai skubu telieka pakepti ir skanaus:) O sultinukas likęs nuo virtų kauliukų abra kadabra ir virsta sriuba:)))

2 komentarai:

Giedraitė rašė...

norėčiau daugiau tokių receptų,gal bent taip išmokčiau taupyti :D

Unknown rašė...

Bus:) Tik noriu ir fotografuot gaminant (reikia juk griebtis visų būdų, kad apsunkinti sau buitį:D) Tik fotoparato dar neturiu:(