2011 m. sausio 15 d., šeštadienis

Lauže keptos bulvės

Nebūtinai laukti vasaros, galima, kad ir kitą savaitgalį kur gamtoje nukasus sniegą laužiuką susikurti.....
Nuplautą bulvę perpjauti pusiau, išskobti puselėse po duobutę ir kraut įdarą. Man skaniausia su faršu (ruošti, kaip kotletukams), džiovintais grybais, arba šoninės gabaliuku. Bulvę suklijuoti ir susukti į foliją. Kepti karštose žarijose.
Padažiukas šias bulves paverčia šventiniu patiekalu.Reikia sumaišyti sviestą (geriau netikro sviesto-riebalų mišinio, nes jis nesustingsta),  tepamą sūrelį ir pridėti daug krapų (turite šaldiklyje tikiuosi)


6 komentarai:

munieska rašė...

vajeee ir kam aš skaičiau šitą receptą,noriu dabar tos bulvės labai labai :)

Eglė rašė...

Munieska, kepiau jas ir pečiuke-super išėjo (bet jei neturi pečiuko, tai gal greičiau bus pavasario sulaukt nei pasistatyt), arba..na nustos gi lyti kada nors, pasnigs, ir lėk ant kalniuko su rogėm ir priemonėm laužui:)

Ramunė rašė...

Ačiū už šį receptą,vakar daug pagyrų už jį gavau,visiems ypač patiko padažiukas

Eglė rašė...

Ramune, orkaitėje kepei?

Ramunė rašė...

taip,nebuvo laužo kvapo........bet patiko ,sakau,ne kiek bulvė visus sužavėjo,kiek padažas,o įsivaizduoju,jei bulvė būtų lauže kepta ir valgytume su tuo padažu.....mmmm......jumi jumi :)

Eglė rašė...

Kai atvažiuosit, pažadu jas lauže keptas;)