2011 m. sausio 31 d., pirmadienis

Tinginio diena

Kažkoks nedarbingas pirmadienis.... Velt nesivelia (mūza, kur tu, aūūūūū...), kambariai nesitvarko (nors vakar Rimgailė ant šaldytuvo pakabino grafiką su visų vardais ir su bernais pasitarę visi nusprendė, kad tas kuris daugiausiai pliusų per savaitę surinks, tas gaus prizą. Pliusuoti galima tik kai sutvarkai gerai kokį kampą, galėjau jau kokius tris mažiausiai prisirašyt, ale tingiu, tingiu...) Tik valgaus sukus apsukus, kadangi gamint tingiu, taip pat, tai nesąmones visokias-uogienės šaukštas, bulvės vakarykštės kąsnis, vyno gurkšnis:) O ryte šitaip džiaugiausi devintą kavą kaisdama, kad taip anksti kėlėmės, atseit-kalnus nuverst galėsiu :D
Ryte Martuką pagaliau darželin nuvedėm, sekasi bachūrui-savaitę darželin, dvi atostogos:) Nelabai jam ten patinka... Bet retsykiais nukomanderuoju, nes, ai, ir su vaikais pažaidžia ir šiaip visai sveika nuo mamos sijono atitraukt:) Rimgailė išėjo parvesti dabar namo, man tai kainuos dvi porcijos ledų, bet subinę pakelti ir prasivėdinti lauke kainuoja daugiau. Buvom seniūnijoje ryte, jei kam aktualu, tai šiferinių stogų registravimą pratęsė iki liepos (atseit, suregistruos visus ir gal kokia parama bus keičiant stogus, dar neaišku, tik duomenis renka, kiek Lietuvoje jų yra), sužinojome, kad reikia kadastrinio pažymėjimo, reikės nusinešt ryt ir sutvarkyt šitą reikalą.
Savaitgalis buvo superinis-šeštadienį šventės Linos gimtadienį. Orelis siaubingas buvo, bet kompanija smagi, kubilas karštas.... Pradžioje vyrus pirtin nusiuntėm, o kai jau jie švarutėliai kubilan sulindo ir mes ten ėjom:) Visi 11 ir tilpom į šešiavietę bačką, tiesa kojų raizgalynė buvo tokia, kad nelabai aišku buvo kur kas sėdi:D Nuotraukose visi pusplikiai, nedėsiu :D O, štai vyrai šaunuoliai ir eketėn nėrė ir pirmi apsirengė ant laužo charčio sriubą virė ir kiaušinienę kepė, stebuklas, kad skardos, kuri saugojo laužą nuo baisulinio vėjo nenunešė:))) Bet smagu kubiliuke valgyt buvo....
Sekmadienį sodybą aplankėm, nusiaubėm rūsį ir dabar vėl pilnas šaldytuvas uogienių ir agurkų :)


Sniego priversta, tai nusprendėm, kad Augusto ir Rimvydo gimtadienio vis gi ten nešvęsim, reikės naujo plano-kol atsikasim, kol trobą įšildysim, ai.... Turbūt reikės lėkti ant kalno su slidėm-snieglentėm-rogėm ir paskui namo kažkuo skaniu pasivaišinti. Dabar, kai keltuvą turim (mes ir dar trys šeimos draugų susimetėm ir nusipirkom nešiojamą tokį) tai reikia išnaudoti kalnus, nes kiek tos žiemos beliko, šiandien ketvirtą popiet dar šviesu:)
Bet, nors ir labai labai labai pavasario ir vasaros laukiu (labiausiai dėl to, kad sodybukėj gyvensim, kai vaikams mokslai baigsis), sniegas yra gėris, išsivoliojom, sniego angelius darėm, rogėmis prisivažinėjom, smagulėlis toks ! Martulis tik jau pavakarį skundėsi, kad žandai lediniai liko, nebegali šypsotis:) Melagis-šypsojosi, kad didelis :)))



3 komentarai:

priemeno rašė...

Šiltus gimtadienius savų draugų rate Vandeniams reikia švęsti tik ant sniego... Miške, lauke, ant kalno - nesvarbu.

Unknown rašė...

Tada kalnas tiks tobulai:)
O jaučiams kur švęst?:)

kitokia Aurelija rašė...

Jaučiams reikia žeme dirbt, daržus sodint :P :DDDD

O pasakojimas labai mielas :) Ir mes sekmadienį nuo kalno čiuožėm, vaje vaje koks malonumas: didžiulis vėjas sūkurius kartu su čiuožėjais suko, saulė šildė ir ypatingai džiugino, labai jau seniai mes jos nematėm..
Ech, gera žiemą, bet po tokios žiemos jau vis labiau mintys link pavasario sukasi, vis labiau žemės kvapo pasiilgstu...

P.s. prašom plačiau apie šiferinius stogus (kur ieškot info daugiau) ir apie kilnojamą keltuvą, labai jau įdomu :OOO