2011 m. sausio 31 d., pirmadienis

Tinginys

Kaži kodėl toks pavadinimas? Jei namie neturėčiau 40 mažų pirščiukų kurie akimirkniu sutrupina kalną sausainių (nes visada darom dvigubą porciją, su viena, nėr net ko prasidėt:)) tai nieko tingaus nematau tame recepte:) Bet aišku mažiau darbelio nei "Napolione" (nepažįstu tų draugų)
Reikės:
Sausainių (po 180 gr. dabar jie atrodo?) 4 pakelių
Sviesto pokutis (būtinai 82 procentų riebumo, to tikrojo, kitaip nesustingsta ir lieka lipnus)
Kondensuoto pieno indelis
Daug pakepintų saulėgrąžų (bent jau porą saujų gerų) (geriau be lukšto, tik branduolių:D)
Saujikę razinų. (galima studentų mišinio pilti, bus labai skanu, tik kaina kandžiojasi)

Sausainius vaikai (vyras, kaimynka, mama, anyta- kitaip nebus tinginys) sutrupina, tuo tarpu sausoje keptuvėje paskrudinam saulėgrąžas. Kai iškeps, pilam ant sausainių, beriam ant jų pamirkytas razinas ir puodelyje, ant nedidelės uognies maišome tirpdytą sviestą su kondensuotu pienu. Viską sumakaluojam ir į maišiuką. Suplojame tą masę ir į šaldytuvą nakčiai. Saldumynas kuris visada tobulai pavyksta-nepridega, nebūna per mažai saldus ir per mažai iškilęs :D


3 komentarai:

Rita rašė...

skanei atrodo,bet as dar dedu kakavos:)))

Aurelija rašė...

Taip taip, standartinis klausimas: o kur kakava? Kodėl nededi? Kad dar pigiau būtų?
Ragavau tavo šito tinginio per sodybiečių susitikimą (gi buvai atvežus? :DDD), bet skonio neatsimenu, tik atsimenu, kad nesijaučiau valganti tinginį - spalva ne ta :DDD
Jau tada nusprendžiau pasidaryti tokį bespalvį tinginį, bet buvau pamiršus, tad dabar, kai vėl pamačiau - tikrai pasidarysiu ir įsitikinsiu galutinai, tinka ar netinka man toks tinginys :DDD

Eglė rašė...

Nededu kakavos, nes tingiu:DDD Ale klausimai kokie joms kyla, niu :DDD