2011 m. vasario 6 d., sekmadienis

Sartai 2011


Įspūdžiai apie Sartų žirgų lenktynes paprasto vartotojo akimis:))) Bandau prisiminti, berods du ar tris kartus Sartuose buvau, nors Dusetos galima sakyti kaimynystėje...  Kažkada jaunystėje sušlapusi iki pusės ir kai užstrigom su sušalusiais mažais vaikais kamščiuose ir ilgai išvažiuot negalėjom. Taigi turbūt net negaliu paprastu vartotoju vadintis:))) O šiemet debiutavau su savo darbeliais ir važiuosiu vėl ir vėl!!! Nuotaika fantastiška, kiek naujų pažinčių, kiek smagių susitikimų su draugais-pažįstamais, šiltos ir sausos kojos (svarbiausiai turbūt, visą dieną būnant lauke), kiek daug komplimentų mano tepukams ir man, pasikeitimai telefonų numeriais, dabar niekaip  nesuprantu-kodėl aš ten nevažiuodavau anksčiau :D Tik mugėje sumasčiau pakabinti užrašą, kad derėtis būtina (..krizė juk), todėl labai smagiau su pirkėjais mušėm kainą, pirmą vietą laimėjo Mortos senelis tepukus-dalmantinukus Mortutei nupirkęs 7 litais pigiau:)
 Važiavome trise, aš Rimvydas ir Rimgailytė, o mūsų prekybos kaimynai buvo Nerijus iš Kitokių amatų ir Regina iš Suvieko, pardavinėjusi nuostabaus grožio skaras, veltas gėlytes, batukus leliams ir suvenyrinius kelių centimetrų veltinukus, jie beje, labai patiko pirkėjams:) Kompanija tikrai smagi, pasirodo, pardavinėjant puiki proga, ne tik bendrauti su pirkėjais bet ir labai susidraugauti su kaimynais:) Tiesa mano asmeniškas biznis švelniai sakant juokingas buvo, mėnuo darbo ir tik 50 Lt pliuso:DDD Bet, būna pasitaiko, kad žmonės va važiuoja į ralį ir perka po 30 litų bilietą, o čia ne tik, kad tokia šventė nemokamai, bet dar ir riestainiams pinigų liko:D Seni Sartų vilkai sakė, kad prekybininkų dvigubai daugiau nei pernai (nenuostabu, Sartų žirgų lenktynės pernai daugiausiai žmonių sulaukęs renginys), o žiūrovų trečdaliu mažiau-sprigtas Nagliui Šulijai, kad gazdino baisiais orais:))) Oras iki kokių dviejų valandų  buvo fantastiškas, nei vėjo stipraus, šilta, tik avalynės neperšlampamos reikėjo. O popiet jau drėbtelėjo sniegas, mano lagaminą su tepukais kai pilną prisnigo susipakavome ir lėkėm namo:))) Kalbėjau su kitais pardavėjais, tai berods žmonės pirkimo poreikius patenkino baronkomis, pigesniais šaukštais ir verbomis. Va verboms tai sekėsi-vos ne kas antras jas rankoje nešėsi, vieni be galo gražias kiti, tokias nelabai mums patikusias :D (Šventa turgaus bobų-senių pareiga apkalbėti pirkėjus:DDD)

Didelės eilės ir prie "balkonų" buvo, nemokamai pakeldavo iš padangių šventės apžiūrėti....

Šioje nuotraukoje labai gerai matosi ir košytė po kurią makanojomės visi, juokėmės, kad Vaitekūnui reportažui žemė paruošta tobulai:D Bet girtų labai, tikrai nesimatė, nors prie gėrimų-maisto kioskų grūstys buvo, tikrai daugiau nei prie scenos ir arkliukų:)
Broliai latviai vietoje savo kalvyste užsiiminėjo, bet sakė, kad naudos finansinės iš mugės jokios, tik, kad sudalyvavo. Bet juk tai svarbiausia, ar ne:)





Veiksmo tikrai netrūko-tik spėk dairytis....




Gaila, kad sniegas gan anksti visus išvijo namo, nes Rimiškio koncerto klausytojų gretos buvo tikrai skystokos (fotografavau iš "balkono", kadangi siaubingai bijau aukščio, tai į vaizdą, iš debesų, žiūrėjau tik pro fotoobjiektyvą:D)


kitokių amatų nupirkau mamytei dovaną vardadienio proga (Birutinės vakar buvo), turės gražią adatinę ir visada prisimins, kad jos dukra yra avis:)))


Su audėja Neringa padarėm baterinius mainus-aš jai žalius tepukus, ji man žalią, nuostabaus grožio skarą:)






Tiesa, būtinai turiu paminėti, kad daugiausiai dirbo (ir tikriausiai uždirbo) traktorius, nes kone kas antrą mašina įklimpo buzoje:) Gražu buvo žiūrėti, kad vyrai buriavosi į būrius, supratingais šūksniais padėdami traktoristui traukti nelaimėlius-žmonos zyzdamos juos tempė namo, o jie palauk, gi, matai, žmogus įklimpo
ir vyriškai šaukė VALIOOOOOO kai mašina pasiekdavo tvirtą pagrindą po kojom, draugiškai plekšėjo per petį vieni kitiems ir tipeno prie sekančios mašinos, kad moraliai ją palaikyti:D


Daug darbo turėjo ir Kuzmos arkliukas, Rūta be sustojimo jį vedžiojo, vaikų eilės buvo :)


O Audrius, net "balkonų" smailiką įkalbėjo ant jo atsisėst, gaila nenufilmavau, kaip jis tą kamuolį su tabaluojančiom kojytėm bandė užsodint ant arkliuko:D




Na lyg ir viskas. Trumpai drūtai taip:)
p.s. Linkėjimai tiems kurie pasičiupo mano vizitkę ir skaito dabar mane čia:)

10 komentarų:

Lemurka rašė...

Oho,jauciuos kaip ten pabuvojus!! Pernai tiek tos sventes ir tematem, prastovejom ivaziuojant kamsty,susalom juodai,tai muges net visos neapejom ir grizdami vel prastovejom kamsty. Tai ispudziai siaip sau liko :D O siemet ziuriu visai gerai buvo. ir zmoniu spusties nebuvo.Gaila tik,kad uzdarbio nelabai buvo Jums,bet uz tai kiek geru ispudziu nuo viso kito!
p.s.:puikius kaimynus turejot, pasiseke :)

kitokia Aurelija rašė...

:D oi, kaip ačiū už pasakojimą, nes brangusis tik žodžių viską nupasakojo, o tamstos vaizdai viską užpildė :DDD
Mergvakaris buvo labai geras, bet mintimis buvau su jumis Sartuose :)))

Odėl biznio tai, manau, reikia būt ramiems, nes kol nepradėsim prie visų savo gaminukų prekiaut šašlykais, alum, riestainiais ir verbom - biznio nebus vienaip ar kitaip :DDD
Visgi smagu, kad visada atsiranda bent keli žmogeliukai, kurie pirma įsigyja širdžiai mielą daiktelį sau ar dovaną draugui, o jau tada dairosi į maistą, o dar labiau smagu, kad mugėse visada sutinki ypatingai mielų, nuoširdžių, įdomių žmonių, kurie ir skatina norą judėti į priekį, kurti ir lankytis mugėse :))))

Lavrynka rašė...

Nuostabus , išsamus , linksmas pasakojimas; Pasijutau tarsi ir aš ten pabuvojau, o Vilniuje būtinai busiu ; O biznis bus pamatysi juk talentas turi būti įvertintas , o ko tik jus nesiimat viskas gaunasi tobulai

Unknown rašė...

Lemurka, o, taip, kaimynai buvo nuostabūs! Šiemet visai kamščių nebuvo, bet ir žmonių daug mažiau:)

Aurelija, pradėsiu verbas velt, nieko nebus:D

Lavrynka, susitiksim Kaziuke, pagaliau bus proga susipažint:)))

Jūratė rašė...

Ačiū tau Egle už labai gražų šventės aprašymą. Šioje šventėje nesu dalyvavusi, o nuvažiuoti visada norisi, tačiau vis kažkaip nesigauna. Šį kartą kaip ir minėjai Nagliui Šuljai reikia pirštu pagrumoti, būtent dėl jo orų prognozės ir nevažiavom. O Iš kitų amatų mes turime labai nuostabią lesyklėlė Kalėdom dovanų gavome.

Unknown rašė...

Joooo, kitokių amatų lesyklos nerealios-pats tas dovanai:)

kitokia Aurelija rašė...

Egle, po galais, pametėjau nerealią mintį :OOO Blyn, velk greičiau tas verbas, kol kiti nepaskaitė, ie nenudžiovė minties :OOO
Aš busiu pirma pirkėja, nes verbos man žiauriai gražu, tik vis nenusaugau aš jų, suįra, sulūžta... Taip taip, abi rankos kairios ir dar kojos kliuva pastoviai, bet va su velta verba taip tikrai neatsitiks - super !!!

Jūrate, labai malonu, kad paukštelius džiuginate mūsų lesyklėle, šiemet tokia gili žiema, kad neatsidžiaugiam prisidėdami prie paukštelių priežiūros :)))

kitokia Aurelija rašė...

Žinai, privelk dar kotletų, šašlykų ir alaus, tada ir aš juos vartosiu :DDD

Unknown rašė...

Aurelija, negaliu velt kotletų, šašlo ir alaus-maisto ir veterinarinė tarnyba mano padžiaus :D

kitokia Aurelija rašė...

Perkūnas, taigi iš vilnos bus, prie ko čia jie? Čia gal kokia vilnos naudojimo kontrolės tarnyba gali, bet tik jau ne veterinarinė :DDD