2011 m. kovo 24 d., ketvirtadienis

Marinuotas varškės sūris

1 varškės sūris,
2 l vandens,
3 šaukštai druskos,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2–3 šaukštai įvairių prieskonių: rozmarinų, čiobrelių, bazilikų, kmynų, paprikos ir pan.
Sūrį pamerkiu į iš vandens ir druskos paruoštą sūrymą ir laikau 1 parą šaldytuve. Tada pjaunu pusiau (kad plonesnis būtų), gausiai pabarstau prieskoniais, užpilu alyvuogių aliejumi ir laikau uždengtame inde dar 2–3 paras. Išeina puikus, fetą primenantis sūris, labai tinka dėt į salotas:)

3 komentarai:

Aurelija rašė...

ooo, kaip skaniai skamba visas procesas ir rezultatas :))))
Galima bus užsisakyti atvažiuojant? Ir dar to lašinto kefyro :DDD

Eglė rašė...

Klausykite, pionia, jau, kaip ir, menių turiu jums sudariusi, gal į svečius, a?:)))

Aurelija rašė...

Kai tik pasveiksiu... Jei tai bus...
:DDD