2011 m. gegužės 5 d., ketvirtadienis

Poliklinika 2

Vakar šturmavome odontologą. Augustui gerą valandą taisė sugedusį dantuką (nauja daktarė, labai gražiomis, rudomis akimis) ir dengė silantais, o mes su Klaidu ir Rimgaile trypčiojom už durų. Trys bailiai mirtinai bijantys išsižioti toje baisioje kėdėje:))) Klaidas dėl baisios patirties-dantukai silpnoki, o ten kur jis iki mūsų gyveno niekas su juo nesicackino, ir šaukė ir barė ir pašiepdavo jo nuogąstavimus, kad skaudės. O mes su Rimgailyte, šiaip, bobiškai, dėl visa ko :D Pamenu, kokie senų senovėje buvo skausmingi grąžtai ir kokie griežti gydytojai. Kartą, net teko laimė, pasprukti iš poliklinikos, tiesa, netoli te nubėgau, kojytės trumpos buvo (tai ne dabar!), kalnas, vedantis namo, didelis, o mama jauna ir greita:D Taigi padarėme didelę klaidą pirmą į kabinetą įleidę Augustą kuris didvyriškai sėdėjo tam "lėktuve", karts nuo karto atsisukdamas mums mirktelėti. Nes teko visą valandą drebinti kinkas (Rimgailė tik nedrebino, jai atvirkštinis procesas buvo- kai grįžusiai iš tualeto pasiūliau prisėsti, sakė negalinti kojų sulenkti, net sisiojo atsistojusi:D) buvo ir juokinga ir ilgu. Taigi valandą vieni iš kitų juokėmės, tarėmės kiek daug šokolado po visko reiks suvalgyti nusiraminimui ir laukėme, kol Augustas pradės isteriškai klykti, ką žadėjo eidamas, kad mums būtų linksmiau už durų:D Neklykė vis dėl to, tik skundėsi, kad užpakalis sėdėti įskaudo:) Sekantis ėjo Klaidas, prieš tai nusiderėjęs su manimi, jog radus skylutę šiandien jos netaisys, o eis kitą dieną (žinoma, juk tas laukimas toks saldus, kam veltui jo atsisakyti:D). Odontologė pagyrė, kad dantukai sveiki, tik būtinas ortodonto gydymas (žinau, žinau...), o Rimgailės kiauras dantukas vis dar pieninis, taigi galima arba traukti, arba laukti kol pats iškris, jau ir kliba šiek tiek. Spėkit, ką pasirinkome:))) Na ir finalui paprašiau ir mano burnon žvirgterti-buvau pagirtą, kad mano dantys patys sveikiausi!!! Liko dar su Augustu kurią dieną nulėkti med. komisijos sporto mokyklai ir viskas. Ai, ir apiplėšti banką, nes ne tik Klaidui, bet ir Rimgailei reikia ortodontinio gydimo, o pasižvalgius internete  į kabių kainas gavau lengvą šoką:)
Irklavimo treniruotės pasiteisino. Po pernai pasibaigusio orentacinio (trenerė išėjo iš darbo, o pamainos jai neatsirado) blaškėsi be vietos, rankinis nepatiko, o daugiau pas mus lyg ir nėra pasirinkimo. Tai labai tikiuosi, kad užsikabins, juolab, kad duomenis visus tam turi-stiprus, kaip jautis, lediniam vandenyje maudytis mėgsta, o mama bjauri, neleidžia trintis be tikslo, liepia sportuoti:) Pamenu, jį pirmon sporto stovyklon išleidau dar darželinuką, šešeriu tebuvo, lankė karate treniruotes, bambagyslę taip abu nusiplėšėm:)
Martynas antradienį derybas laimėjo, labai negeras rytas buvo, tiek klykė, kad nenori darželin (jaučiu pervargęs išvakarėse buvo, su tėčiu kaime dirbo abu), kad lyg lopšelinuką įbrukau auklėtojos glėbin ir sprukau-kitą penktadienį koncertas, nori nenori turi repetuot. Tai sutarėm, kad iki koncerto pusdienį tik darželyje bus, papietauja ir pasiimu. Ir jau nuo 14 dienos viso gero darželiui-prasideda vasaros atostogos:) O šiaip, kasdienybė-ryte Rimvydas prieš važiuodamas dirbti mus nuveža darželin, tada grįžtam, papusryčiaujam abu (milijono vertos akimirkos, būnam tik dviese), išlydžiu jį ir einu su dulkiu siurbliu draugauti-Mina taip šeriasi, kad plaukų suvėlės ne tik pakampėmis voliojasi, bet ir maiste randu. Reiktu gal su kokiu protingu žmogumi pasikonsultuoti, ar maistukas netinka, ar tas antkaklis nuo erkių/blusų alergizuoja, ar čia normalu TIEK, ir eilinis pavasarinis šėrimasis nesibaigia....Ir furminatorių nusipirkau, kiek šukuoju, tiek pešasi, tuoj galėsiu pasigirti turinti šuninį sfinksą:( Bandysiu dabar naudos iš to išpešti (be tos, kad priverčia dažniau grindis išsiplauti), renku jos nušukuotas kūdlas į maišiuką ir tepukus veldama įvelsiu, kaži kaip laikysis ir kaip atrodys?:)
Ryt ryte sodybukėn lėksiu, reikia gautas gėlytes ir samanas susodinti, mėtas į žemę sukišti. Tikiuosi bjaurūs ir šalti orai baigėsi, sekmadienį žada jau ir atšilimą. Kraupino tie tulpių iš po sniego vaizdai Žemaitijoje matyti internete, tfu tfu tfu, bet šalnos mus berods aplenkė. Nebent praitą naktį žemiau nulio buvo temperatūra nukritusi. Tiesa Marčius bando snargluotis kažkiek, kosuliukas puola, "Stodalio" nupirkau, turi žūt būt dar savaitę sveikas ištempti, nebeturės reikalų, galės sirgt tada. Susitariau su mama, kad pabus pas ją šeštadienį kol mugėje būsim. Pikčiukas toks, nekaip jaučiasi, vakar net ir mirtinai susipykom, grįžo po darželio ir paprašė įjungti kompe muziką tam tam tam tam tam tam tam tam (skaityti neatpažįstamos melodijos ritmu). Kai bandžiau YouTube įvesti jo klausomas dainas, tikėdamasi, kad pamatęs klipą prisimins kuri ten iš jų tam tam tam, kilo karas- ne tokias raides rašai, reikia tėčio pirmąją rašyti, o įrašius "tam tam tam" reikiamos dainos neradom:(
....Oi, kaip kosti mazgis..... Jau lovoje, eukalipto tepaliuku ištryniau ir nugarytę ir krūtinę, pėdutes išmasažavau.... Nevesiu ryt darželin, iki pirmadienio kaip nors reiks ant kojų pastatyt, tada galės kulniuot;)

Komentarų nėra: