2012 m. kovo 10 d., šeštadienis

Vaiko tamsos baimė

Neturėtų vaikai  bijoti... O bijo. Martynas, pusmetį su tamsos baime gyveno- baisiai nepatogus dalykas. Nes, jau nekalbu apie tai, kad neturėtų vaikai  bijoti, užmigti, net išklausius daug daug pasakų, gana sunku, kai švieselė drąsos šviečia, tada reikia ir žaislą, šalia paguldytą pakibinti ir brolį pakalbinti ir šiaip, koks miegas, kai šviesu:) Bandžiau tamsos baubukus pagražinti- sugulę abu su bailiuku jiems rožines ausis priklijuodavom, lapės uodegas prikabindavom, didelius dantis ir plačias šypsenas piešėm, kol sužinojau, kad mama, nėra gi jokių baubukų, aš šiaip tamsos, nes ji juoda ir tamsi bijau.... Va tau boba devintinė, vienos baimės atsikratyt bandėm ir vos naujų neprikalbėjau:) Bet dabar jau viskas baigta- Martynas tamsos nebebijo. Tiesiog čia aš, viską apie ją žinodama, kažkodėl taip ilgai vaikui tiesos nepapasakojau. O juk yra taip....
 Gyvena pasaulyje daug mažų fėjų, Šviesą žinome visi- šviesūs plaukai, balta suknelė, išdykusi ir linksma, visų mėgiama mergytė. O, Tamsai nesiseka- vaikai su ja draugauti nenori, kai ji pasirodo pyksta, nes laikas baigti žaidimus, reikia praustis ir eiti miegoti. O kai kurie vaikai net jos bijo, nors ji labai miela ir švelni fėja, juodais plaukais, rudomis, kaip Martyno, akimis ir tamsia, žvaigždėta suknele. Tamsai labai liūdna, kai jai įėjus į kambarį vaikai pyksta ir verkia, jai skauda širdelę, kad vietoj to, kad jie gulėtų ramiai ir leistu pasikviesti geriausią draugę Tylą, vaikai kviečia mamą, prašosi į jos lovą ir neleidžia atlikti tik jų sugebamų naktinių burtų. Nes Tamsa ir Tyla turi aukso spalvos stebuklingų dulkių, kuriomis apiberti vaikai auga didesni ir stipresni. O dar... dar, kai vaikas nurimsta ir ateina Tyla, jei guli labai labai ramiai, gali išgirsti net savo kvėpavimą, o jis, Tylai ir Tamsai, lyg gražiausia muzika, sėdi abi, lėtai sparneliais mosuodamos (visos fėjos, juk peršviečiamus sparnelius turi), kojytėmis tabaluoja į ritmą ir klausosi, kaip vaikas kvėpuoja, karts nuo karto aukso dulkėmis jį apiberdamos:)
Kelias dienas pasakas apie fėjas sekėm, mamą, tyliau kalbėk, Tylą išgazdinsi, dar, Martynas suskaičiavo, kad tų fėjų aplamai begalė- Meilė, Bučiuoklė (!:) ), Laimė, o kur dar berniukai- Švelnumas, Rūpestis ir dar tas Ožiukas, visiems vaikams žinomas:)  O vieną vakarą- einu į tualetą, šviesos nedeg, man nereikia!!! Ir viskas, nė savaitės neprireikė, kad Martukas su Tamsa susidraugautu:)))
Neturėtų vaikai  bijoti:)