2013 m. balandžio 27 d., šeštadienis

Gyvensiu 100 metų


 Šiandien man tinginio diena:) Namie tik mažiukai, už lango vėsu ir lynoja, tokiu oru geras šeimininkas ir šuns į lauką..... Šuo namie, bet jaunimas kažkur laukuose sunkiai nugaras lenkia- dalyvauja talkoje sodinant mišką. Prisiskambinti negaliu, pasiklausti ar nesušalo irgi, todėl užkūriau židinį, priviriau katilą troškinio ir nerimauju sau, bandeles kildindama (pirmą kartą ir dvigubą porciją, kad per mažai nepasirodytų)- neužilgo šausiu orkaitėn ir rymosiu prie lango savo šaunuolių laukdama. Ką tik kalbėjau su miško savininkais, išgyrė mano darbštuolius, sakė, net suaugusius, ne pirmą kartą sodinančius perspjovė, taip ir žinojau, kad du kartus rodyt nereiks:) Ir išmoks ir užsidirbs, gaila tik oras nelepina.
 Martynui ir Einorui nepavyko išsiderėti, kad išleisčiau į lauką (vienas ką tik baigė krenkšti, po kone 2 savaičių bronchito, kitas -šventa vieta ilgai tuščia nebūna, jau antrą rytą pažadina kosėdama), tai stato lego miestus, o aš kiekvieną naują statinį turiu nufotografuoti. Pakils tešla ir eisim kartu bandelių sukti:)
 Tik šiandien pastebėjau, kad septintas Martuko gimtadienis labai tyliai ir ramiai praėjo, dėl ligos svečių nekvietėm, jau net nebepamenu kokį tortą kepiau. Bet, kaip jis išvakarėse mane du kartus nužudė nepamiršiu ilgai :D Prisėdau šalia, labanaktuko palinkėti, apie gimimą jo kalbamės, pasakoju, kaip važiavau ligoninėn, kaip Rimgailė su Augustu susiginčijo kas gims, sesė ar brolis, klausia- patiko gimdyti? Patikinau, kad nors ir kaip ten sunku buvo, rezultatas labai labai džiuginantis, žinočiau, kad vėl toks nuostabus vaikas gimtų- kartočiau vėl:) Sako- gaila, nebegali gimdyti.....Kodėl, galiu gi. Negali, nesi jau tokia jauna, kad gimdytum...... Kol žiopčiojau, kaip žuvis, bandydama rasti tinkamus žodžius savo jaunystei ir galėjimui nusakyti, jis vožtelėjo dar kartą- ir iš viso, jei gimdytum, būtum DAR storesnė nei esi, o ir laiko nebeturi, dabar reikia stengtis gyventi iki 100 metų, o ne mažais vaikais rūpintis:D Kažkas akivaizdžiai nenori užleisti mažiausiojo posto:)))

...Pakilo mano tešla, o siaube, kepsiu jas, tikriausiai, visą savaitgalį:D




1 komentaras:

Aldona rašė...

Ačiū, Egle, kas grįžote su savo darbeliais ir taikliais gyvenimiškais pastebėjimais