2014 m. balandžio 12 d., šeštadienis

Spalvotas gyvenimas, kai tau aštuoni

Miegot, nemiegot.... Akys jau merkiasi, nors galva dar zvimbia nuo įspūdžių, tai gal  užsikaisiu kvapnios arbatos puodelį ir prisėsiu paplepėti su jumis :) Na, kad nereiktų po baliaus lėkščių plauti:)
Šiandien Martynui aštuoni! Ryte, prabudo su ugnele- nuo miego užkimusiais balsais sudainavom (sukriokėm) "Su gimimo diena" ir pakišom pusryčių keksiuką, su degančiomis žvakutėmis. Tada greitai apsirengė, papusryčiavo ir šmurkštelėjom po kaldra apie gyvenimą šnektelėt. Daug sužinojau:) Tarkim, jo noras, pučiant žvakutes, buvo rasti keturlapį dobilą. Kad visus norus išpildytų. Kai suabejojau, ar ne gimtadienio žvakučių tai darbas, gavau išsamią paskaitą apie norus, jų stiprumo lygį ir visus būdus, kaip juos gauti.
  Pirmiausia- malda. Galima naudoti kas dieną. Padeda, kai nori būti geras, arba kažką pameti ir reikia rasti.
 Antrą- gimtadienio žvakučių užpūtimas. Kartą į metus, deja. Visos pasaulio dovanos tau po kojomis:)))
 Ir galingiausias- keturlapis dobilas. Išpildo VISKĄ! Tik gali viso gyvenimo prireikti, kad jį rastum (kiek reikia pievų išbraidyti, tu tik pagalvok! Ir žalias jis, kaip viskas aplinkui....) Bet jau tada..... Galima prašyti, kad jis tave paverstu bet kuo (O atverčia atgal? Tai aišku!) Galima gauti daiktą, kuris bet kiek kainuoja (naują mašiną, tarkim? Didelį didelį namą? Taip! Ir net loterijos bilieto pirkti nereikia) Žodžiu, tikrai verta gimtadienio norus investuoti į viso gyvenimo norus:) Sudėtinga, bet kai pagalvoji, kad gali pasiversti bet kuo...
Lygiai po pusvalandžio, kai apie tai pasipasakojau Facebooke (negaliu juk su tauta nepasidalinti tokiomis žiniomis!), gavau Ingridos (labai mielos ir simpatiškos internetinės draugės, kuri augina 6 mergytes ir, beje, taip pat dalyvauja mamų mamos rinkimuose- 10 numeriu, bėkit, prabalsuokit) laišką, kad knygoje turi sudžiovintą dobilą! Penkialapį!!! Reikėjo pamatyti Martuko akis, kai išgirdo, kad gaus tokią dovaną! Ir mano, kai klausiausi jo krykštavimų ir planų tuo ir tuo pasiverst :D Turiu porą savaičių sugalvoti, kodėl tas dobilas neveikia. O gal suveiks? Nes pirmi metai be stebuklų,  dovanos kažkokios žemiškos šiemet- nereikėjo nei teleportavimosi aparato ieškoti, nei gėrimo suteikiančio sparnus, nei nematomo apsiausto. Nuo- bo- du!
Tiesa, apie dovanas. Ir apie svarbiausią gimtadienio akcentą. Tortas! Praktiškai įsitikinau, kad niekam nereikia nei nukrautų stalų, nei kažkokios superduper atrakcijos, jei turi tobulą gimtadienio tortą. Mes tokį gavome dovanų :) Šis mėnuo toks labai labai ypatingas mūsų šeimai- aš, Rimvydas, Martynas, Einoras, Klaidas, Rimgailė ir Augustas švenčiam vardadienius ir dar šis gimtadienis, todėl Evalda, iš "Džiaugsmo kepyklėlės" mums padarė nuostabiausią staigmeną- sukūrė ir padovanojo fantastišką tortą! Nes ji  labai faina:) Ir todėl, kad mes faini ne mažiau :))) Dar vieni šilti virtualus santykiai:) Kai paklausė, kuo Martynas dabar gyvena, nesuabejojau, kad tortas bus su dinozaurais ar robotais. Na gal dar su piratais- knygą apie juos iš bibliotekos parsinešė.  Taip jau.  Noriu seno, apgriuvusio namo. Užkaltais langais ir su vaiduokliais. Man jie labai patinka. Nuo kada? Nuo aštuonių metų. Augu gi, keičiuosi.... Ir turim namą.  Ir vaiduoklius. Ir jie tamsoje šviečia!






Nuostabaus skonio! Nerealaus dydžio.  Dabar norisi eit ir kažkam gerą darbą padaryti. Na, kad pusiausvyra būtų:))) Jei ir jums norisi, darykit. Tuo pačiu konkurse sudalyvausit - garas darbas, su galimybę kažką iš mano laisvų darbų albumo laimėt. Padarai, komentaruose pasipasakoji  ir lauki gegužio:) Paprasta. Kaip  gimtadienio žvakutes užpūst...


Komentarų nėra: